Solcelle batterier

Lad os lige en gang for alle slå fast, at solceller ikke kører på batterier, men at solceller producerer energi der kan lagres på batterier der så kan anvendes på et senere tidspunkt, hvor solen ikke skinner så meget, eller endda sælges til et elselskab, hvis der er så meget energi til overs.
Vi har lige fået solceller, da vi syntes at vores elregning var blevet lige voldsom høj nok, og da solcelleanlæg var faldet en del i pris gennem de seneste år – så hvis det skulle være, så skulle det være nu – så det blev det. Vi vidste ikke så meget om solceller eller om Solcelle batterier, og i første omgang koncentrerede vi os mest om solceller og solcelle anlægget. Det at der var noget der hed solcelle batterier blev jeg en del klogere på alt efter hvor langt vi var i vores proces med at få installeret vores solcelle anlæg.
Det hed sig at vi kunne producere meget solcelle energi, da vores hus lå rigtig godt i forhold til den mængde sol, som ville komme til at skinne på taget hvor solcelle anlægget skulle sidde. Det var vi selvfølgelig rigtig glade for at få at vide, og så kom bonussen – vi kunne sælge den strøm vi ikke selv kunne bruge. Det var så helt nyt for mig, jeg var af den opfattelse, at det kun var til erhvervsfolket, der havde de helt store solcelle anlæg og solcelle parker og ikke en lille privat husstand som mig.
Så kom der lige en hel masse viden omkring hvilken type solcelle batteri man skulle vælge og hvad et lithium ion batteri egentlig var – det var så her vi overlod valget til det firma der solgte os solcelle anlægget, og dem der skulle installere og montere vores anlæg – for ja, selvfølgelig er der en stor forskel på om solcelle batteriet holder i 5 eller 10 år, og selvfølgelig er der så også en prisforskel – så det vi blev anbefalet var en af de bedst egnede til langtidsopladning.

admin

admin

Top