Du kender faktisk godt til termografi

Det er måske ikke et navn, som der lige ringer en klokke, når du hører om termografi eller El termografi, hvor det sidste måske har mere med det praktiske at gøre, som du og jeg kan bruge, men det første er det lidt sjove at snakke om.
For lad os da bruge et mere almindeligt navn og kalde det en “varmemåler”. Men det er ikke en termostat, selvom du nok kan se, at ordene minder om hinanden.
Men det er en anordning, som man kan holde op foran komponenter, og så kan man se, om de er varme eller kolde, og tit kan man sige, desto mere blå og mørke farvere er, desto koldere er gestanden, man måler på, mens de lysere og mere røde/gullige farver af slagsen indikerer, at man har med noget varmt at gøre.
Du har måske set en thriller eller gyser, hvor man skal se, om der gemmer sig noget levende et sted i mørket, og det kan man så få frem på den her måde, da man med sådan en måler kan se, om der gemmer sig noget varmt og ergo nok levende derude.
Sådan noget bruger politiet også i deres helikoptere, når de skal finde mennesker på jorden, der er blevet væk, eller det er forbrydere, som der gemmer sig.

Der er mange fordele med termografi

Det er måske ikke lige en situation, som du ender i, og det skulle du da helst ikke.
Men det er ikke altid, at man kan se det, som der udsender varmen, eller det kan være bag ved en tynd væg, hvor man alligevel ikke kan mærke, hvor meget varme der bliver udsendt, eller væggen netop snyder med den slags.
På den måde kan man se, om der bliver udsendt varme, og derved man kan se, om der er spild af varme.
Man kan også afsløre brande på den måde, så det er en meget praktisk ting at have.
Selvom man måske ikke ejer sådan et apparat, så kan man få folk til at komme ud at måle hos dig, og så kan sige, om du måske skal have ændret noget i forhold til, hvor der er meget varme.

admin

admin

Top