Storbyer og gadelamper


Der findes mange storbyer i verden. Det er selvølgelig relativt, hvad der kan betegnes som en storby. I Danmark er København en stor by, men kan man kalde det en decideret storby. Det kan man ikke, hvis man sammenligner med eksempelvis store byer i Asien eller USA. Der er tale om byer med mange millioner indbyggere, og der kan Danmarks hovedstad slet ikke være med.Så hvis man vil besøge en kæmpe by, så er det en tur uden for Danmarks grænser, men det er jo en lejlighed til at at tage på en rejse med eventyr.

Gammeldags gadelygter

I nogle byer kan man stadig se de gammeldags gadelygter, som engang lyste gaderne op. Det er nok ikke mange steder at de stadig bliver anvendt, men de pynter i bybilledet, som et lidt nostaltisk bidrag. I gamle dage var der såkaldte vægtere, som sørgede for for at der var lys i gaderne, og samtidig var de med til at sørge for tryghed om natten.

admin

admin

Top