En guide til Buksbom Gødning

Buksbom, en type stedsegrøn busk, er populær på grund af sin langsomt voksende natur og evne til let at blive formet med trimning. Det bruges ofte i landskabspleje som hække og topiarier, hvilket betyder, at du skal give dine buksbomtræer den ekstra pleje, de har brug for, gennem gødning (Gødning kan findes her: GroGreen). Læs videre for at lære, hvordan du gøder dine buksbomtræer korrekt, og hvorfor det er vigtigt for deres sundhed.

Fordele ved gødning af buksbomtræer

Gødning er med til at give dine buksbomtræer de næringsstoffer, de har brug for for at trives. Uden regelmæssig gødning er buksbomplanter modtagelige for næringsstofmangel, hvilket kan føre til gult løv eller hæmmet vækst. Gødning tilføjer også de nødvendige mikroorganismer til jorden, så den bedre kan holde på fugten og blive mere aktiv med henblik på rodudvikling. Desuden fylder gødning det kvælstof op, der er gået tabt ved beskæring, og giver dine planter et ekstra energiboost, så de bliver mindre udsat for skadedyr og sygdomme.

Hvornår skal du gøde dine buksbomtræer?

Det er bedst at gøde dine buksbomtræer en gang om året om foråret, når de er i aktiv vækst. Hvis du har meget unge planter (mindre end 2 år gamle), kan du overveje at tilføre gødning oftere i løbet af sæsonen for at give dem et ekstra skub næring i de tidlige vækstfaser. Sørg for ikke at overgøde; for meget gødning kan forårsage brændte pletter på bladene eller endda dræbe dine planter helt og holdent!

Typer af gødning til buksbomtræer

Det er vigtigt at vælge en gødning, der er specielt designet til brug for buksbom, fordi forskellige typer gødning indeholder forskellige niveauer af næringsstoffer, der er skræddersyet til bestemte plantetyper. Kig efter en gødning med langsom frigivelse, der har et højt indhold af kvælstof, men et lavt indhold af fosfor (som kan være giftigt, hvis det indtages), da dette vil bidrage til at give langvarige fordele uden skader fra overanvendelse. Sørg desuden for, at den specifikke gødning, du vælger, er beregnet til udendørs brug – indendørs sorter er måske ikke stærke nok til udendørs planter!

admin

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Top