Det skal du gøre hvis du får et festeringssår

Festeringssår er ikke kun smertefulde, men kan også være farlige. Hvis de ikke behandles, kan bakterier trænge ind i såret og forårsage en infektion. Denne type infektion er kendt som sepsis, som kan sprede sig i hele kroppen og blive livstruende. Hurtig behandling er afgørende for at helbrede ulmende sår og undgå mere alvorlige komplikationer.

Det vigtigste skridt i behandlingen af et sviende sår er at holde det rent. Det betyder, at man dagligt skal vaske området forsigtigt med vand og sæbe og derefter tørre det grundigt af, inden man forbinder det igen med en steril forbinding eller klud. Når du har renset såret, skal du påføre en antibiotisk salve eller creme for at hjælpe med at forhindre, at der opstår en infektion. Derudover er det også vigtigt at holde øje med tegn på eventuelle infektion, såsom rødme, hævelse eller udflåd.

Hvis såret ser ud til at blive værre eller ikke heler efter et par dages behandling, skal du opsøge din læge hurtigst muligt. Din læge kan ordinere antibiotika til behandling af en eventuel infektion og vil hjælpe med at afgøre, om yderligere lægehjælp er nødvendig. Det er også vigtigt at holde øje med dine feber sår og søge læge, hvis de varer i mere end to uger uden at hele. Med hurtig behandling kan de fleste mennesker forvente fuld helbredelse af deres feber sår inden for få uger.

admin

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Top