En oversigt over, hvordan ferie beregnes i Danmark

Hvert år ser mange mennesker frem til at holde ferie og udforske vores verdens vidundere. I Danmark beregnes ferier anderledes end i andre lande. Hvis du planlægger at besøge eller bo i Danmark, er det vigtigt at forstå, hvordan ferier fungerer der, så du kan planlægge dine rejser derefter. Lad os tage et kig på, hvordan helligdage beregnes i Danmark

I Danmark har alle ansatte ret til mindst 5 ugers ferie hvert år. Dette beregnes anderledes end den sædvanlige “5 dage om ugen”-godtgørelse, der er forbundet med feriedage; i stedet får medarbejderne et bestemt antal timer for deres feriegodtgørelse hvert år. F.eks. vil en medarbejder, der arbejder 37 timer om ugen, modtage 25,2 timers feriepenge (37 x 5 = 185 x 0,136). Det samlede antal timer divideret med antallet af arbejdsdage giver den ansatte sin dagpengesats for feriegodtgørelse (25,2/5=5,04)

Arbejdsgiverne har mulighed for at tilbyde medarbejderne ekstra betalte feriedage ud over deres årlige feriegodtgørelse; disse dage kaldes “feriedage” eller “feriepenge” på dansk. Arbejdsgiverne kan tilbyde op til 25 feriedage om året, hvis de ønsker det; de behøver dog ikke at betale ekstra løn for disse ekstra fridage, medmindre de er specificeret som sådan i en ansættelseskontrakt eller kollektiv overenskomst mellem arbejdsgiver og arbejdstager(e).

Nationale helligdage Ud over de almindelige betalte feriedage kan visse nationale helligdage tages uden fradrag i arbejdstagernes årlige feriepenge. Disse omfatter nytårsdag (1. januar), påskedag (4. april), arbejdsdag (1. maj) og juledag (25. december). Andre nationale helligdage kan også afholdes uden fradrag, afhængigt af hvilken region du bor i – kontakt venligst din lokale kommune for yderligere oplysninger.

Læs mere via https://www.vismaenterprise.dk/ferieberegner.

admin

admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Top